torsdag 30 april 2015

Nu har det kommit!

 
...träningsprogrammet från Stjerneskolan. Officiellt så startar programmet efter uppstartsträffen den 18 maj, men självklart kan man börja innan. Det är en del att fundera på...  och än har jag ingen lägenhet klar, men det löser sig nog.
                             

måndag 27 april 2015

Nu börjar hårdträningen

Jag har försiktigt börjat träna core, och väldigt lite lår, då jag fortfarande har ont av sprickan i vadbenet, men det tar sig....

                         

                            Sommaren 2014, roar mig...           

söndag 26 april 2015

Random bilder från förr...

2008
 D2:a, första tävlingen jag ställde upp i, LVC PSL i Kil,  hade inte ens fartdräkt. Tävlade då för Kils SLK, blev 2:a och värvades till Karlstad SLK

  2009 
C1:a, första året jag åkte hela kvalserien 
                                                                         
2010
 C2:a, lyckades vinna sista PSL i Valfjället och säkrade kvalserieseger
    
2011
 B1:a, började med långkäpp, minns att jag tyckte det var tufft

2012
 B2:a, var inte nöjd, även om jag kom på pallen i nästan varje tävling...

2013 
B3:a, det året som vi stod över ett år. Tog en timeout från tävling, men följde med på B-finalen för att stötta kompisarna. Jag blev sugen igen och ställde upp i Värmlandsslalom, och vann!

2014 
USM 1:a, tog det lugnt och satt upp små mål, bytte skidmärke inför säsongen, blev 13:e i slalom i finalen

2014
"Prao" med Torsby skidgymnasium i Tärnaby, hösten, jag står 3:a från vänster i översta raden och ser cool ut:)


torsdag 23 april 2015

Sista året som USM-are

USM-finalen 2015 Sälen, foto Gunnar Bergstedt Beyond X

USM-finalen 2015 i Sälen, foto Gunnar Bergstedt, Beyond X

USM-finalen 2015 i Sälen, foto Gunnar Bergstedt, Beyond X

Den här säsongen har känts riktigt bra, och det är väl av olika anledningar.

Försäsongen började med fyspass på Wåxnäshallen 2gg/vecka, och sedan löptränade jag och cyklade själv. De problem jag tidigare haft med schlatterknä och onda ljumskar var helt borta. Jag har växt väldigt fort och det har nog gjort sitt, 3 decimeter på ett par år känns väl i kroppen, kan jag tro.

Vi är ett bra gäng som tränar ihop och 5 st av oss  blev uttagna till regionlaget, och det var ju ett lyft för motivationen. Tuffa fystester direkt i början av hösten  och sedan flera regionläger, bland annat i Juvashyttan.

För Värmlands Alpina blev Trysil ett andra hem, då snön uteblev i Värmland innan nyåret. Vi hyrde en stuga som vi hade under en månad, hela gänget.

Både jag och Linus, min klubbkompis,  fick möjlighet att "praoa" med skidgymnasiet under ett träningsläger i Tärnaby, och det var väldigt nyttigt. Vi skötte allt själva, men handling, matlagning, skidvård och hålla ordning och reda.

Skolningsläger 1 och 3 var också mycket utmanande och givande, På läger 2 åkte jag upp, kände mig lite hängig, och åkte några åk på fredagen, men hade spagetti i benen och fick åka in och lägga mig, och där låg jag tills vi åkte hem, kunde inte ens gå till matsalen, utan kompisarna fick hämta mat till mig. Som tur var blev jag ändå uttagen till läger 3.

Tävlingssäsongen började med Vemdalsslalom, där slalomen inte gick som jag tänkt mig, men fick lite revanch dag 2 när jag blev 8 i GS.

I USM-kvalen var jag jämn, men hade nog hoppats på en pallplacering, men som sagt, i regionen finns de bästa åkarna, så det är tuff konkurrens. Hamnade på några 4:e placeringar som bäst. DH och SG-kvalen i Åre blev ju lite tokigt, då vi åkte upp, men allt blev inställt pga dåligt väder. Lite tôligt när man sitter 9 timmar i bil... Vi anordnade dock en egen SG, och där blev jag 4:a.

Under sportlovet var förhållandena bra i Ski Sunne, så då fick jag möjlighet att träna med bl.a Helmut och Paulina Grassl, det var kul. 

Fjätervålen gillar jag, speciellt Fjäterrennen. Det var storm och regn, men jag var hyfsat nöjd med 2 st 3:e placeringar och 2 st 4:e placeringar.

Sen kom då USM-finalen i Sälen, och den är jag väl inte helt nöjd med. Det trasslade med innerskidor och annat, men bäst gick det väl i slalom där jag blev 15:e, även om jag inte alls var nöjd med åken.


Så äntligen fick jag det där telefonsamtalet på påskafton, att "du kom in"!


Så det som har varit bra är att träningarna har gått riktigt bra, jag har åkt mycket snabbt just på träningar när jag kan åka avslappnat, det är kul att tävla, vi har bra sammanhållning och tidsdifferensen upp till de bästa har krymt!


måndag 20 april 2015

Nuläge

Jag är verkligen glad över möjligheten att få börja på skidgymnasiet.


 För ett par år sedan tänkte jag lägga av efter att jag inte tyckte att jag utvecklades tillräckligt. Jag stod över tävlandet under sista året som B-åkare, men tränade mycket under hela säsongen, och var med på i princip alla läger som erbjöds. Jag tvekade lite inför USM-starten, men bestämde mig för att ta små steg och sätta små mål i taget, och den här säsongen har det lossnat, även om jag inte har varit nöjd med resultaten, men jag närmar mig... Konkurrensen är i och för sig hård och jag tävlar mot de bästa i Sverige, och det känns bra och utmanande. Min tränare och även tränarna på skidgymnasiet har tydligen sett att jag har potential, och vill se hur bra jag kan bli. Jag är så taggad!Tyvärr lyckades jag att få en spricka i vadbenet på påsklovet, och fick avanmäla mig till Ski Funtastic, och det var ju lite surt..., men just nu håller jag på att börja känna mig fram vad jag kan göra utan att det gör ont, och i går var jag på gymmet och körde överkropp och lite lår, gôtt!


Träning försäsong 2014/15 foto Gunnar Bergstedt Beyond X

Så har jag kommit till sista inlägget från Alpint!

Här kommer en massa bilder - håll till godo! Kanske vi ses igen?? Cypern! Hett tips - boka inte studentresa med Nordic Inva...