torsdag 12 maj 2016

Snart har det gått ett år! Del II

Jaha då fortsätter vi med del 2!

Jag genomförde totalt 28 FIS tävlingar under säsongen + några till som inte blev klassade som FIS, och några som blev inställda.

Jag kan konstatera att jag lyckats bäst med GS där jag har bäst ranking. däremot har det varit tufft i SL ...det kan bara gå bättre nästa säsong! Jag tävlade i alla discipliner och var även på Team Åre 2019:s fartläger i Åre/Duved.


Min strategi inför tävlingssäsongen var att träna istället för att jaga punkter, men man vill ju punkta också för att komma upp i startfältet. Det är tufft att genomföra 2 åk när 120 st redan har kört före mig...


Skolan har fungerat bra, men man måste ta det på allvar annars hopar det sig direkt. Det gäller att göra de uppgifter som kommer på its learning, annars känns det övermäktigt efter ett tag.


 Det är bra att jag har lärt mig skidfix ordentligt, det tar en hel del tid, men jag vet att det blir bra. Det jag gillar mest är att få möjlighet att tillbringa stor del av skoldagarna så här!


Att gå på skidgymnasium är krävande, men går man in med inställningen att det ska gå bra, då gör det det.

Jag har lärt mig att laga mat, och även det där med att planera maten, finns allt hemma? Vad kan jag göra med det jag har? Laga och äta fler tillsammans funkar bra, både att det är roliga med också att det blir lite billigare.

Städa och tvätta är väl inte det roligaste på agendan, men det är ganska gött att ha rena kläder, främst träningskläder och att det är lite fint runt en också.

Skidfix blir en vana. man fixar direkt man kommer hem, och när man vet att man ska iväg så är det gjort.

Skolarbete gör man på håltimmar och på kvällar. När vi ligger på läger så gäller det att hitta stunder som man kan jobba. Det kan vara lite tufft, för det är roligare att träna, fysträna, äta, chilla, sova,  kolla tv, spela Tv-spel...

Det är bara att acceptera att ibland är det tufft och iblandhar man flyt (och det har man för det mesta).

Och ibland är det bara skönt att komma hem till Karlstad och landa lite och bli ompysslad av päronen.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst alla dina blogginlägg och jag tycker verkligen att de är jättebra. Man får reda på hur det är att gå på ett skidgymnasium och det är till en stor hjälp sedan när man ska välja om man vill börja på ett skidgymnasium. Jag har gått tillbaka lite och läst dina första inlägg igen eftersom jag iår kommer att stå framför beslutet att söka skidgymnasium. Jag tycker verkligen att det har varit till en nytta att läsa men jag saknar lite saker som jag gärna skulle vilja få reda på. Vad hade du för tankar när du sökte in? Vad var dina tankar och hur kände du när du kom in? Hur var det att börja ett skidgymnasium? Hur var det att flytta hemifrån? Blev det som du hade tänkt? Har du någon gång ångrat ditt val? Och vad känner du i dagsläget?
    Det är några frågor som jag gärna skulle få ett svar på. Vad du hade för tankar innan och under resans gång. Vore jättekul om du kunde göra ett inlägg om detta.
    Stort cred till dig, den här bloggen är mycket bra och man får svar på mycket man undrar över om allt som hör till en alpin satsning! :)

    SvaraRadera
  2. Tack snälla för dina fina ord och kul att du har användning av det jag skriver. Jag ska fundera på frågorna du har och lovar återkomma i bloggen!

    SvaraRadera

Så har jag kommit till sista inlägget från Alpint!

Här kommer en massa bilder - håll till godo! Kanske vi ses igen?? Cypern! Hett tips - boka inte studentresa med Nordic Inva...